Referenties

Ik ben inmiddels meer dan 30 jaar werkzaam in de coatingbranche. In deze tijd heb ik vele mooie projecten mogen ondersteunen. Al deze ervaringen hebben mij tot een allround adviseur gemaakt.

Tevreden klanten aan het woord!

IJdema Coating

” Mijn naam is Harmen IJdema, eigenaar van IJdema Coating. Wij wilden uitbreiden met een extra poederlijn, op een door ruimtebeperkingen moeilijke positie en ook nog energiezuinig zijn.

Iwan heeft samen met ons een ontwerp gemaakt voor een onconventioneel ovenontwerp met sluizen én dubbele deuren, die ook nog eens in verschillende breedtes kunnen openen, afhankelijk van de productbreedte, toen de oven laten bouwen en hij heeft zelf de oven ingeregeld en de luchtsluizen afgesteld.

Ondanks de uitdagingen als ruimtegebrek, bouwen tijdens lopende productie in de hal eraan vast, geen concessies willen doen aan energiezuinigheid en toch super flexibel willen zijn met de breedte van de producten die door de oven moesten, hebben wij in een kort tijdsbestek een hele mooie installatie neergezet die qua planning perfect gelopen is. We halen er ook nog eens topkwaliteit coatingresultaat mee!

Vanwege de goede ervaring hebben wij Iwan daarna ook meerdere aanpassingen laten uitdenken voor oude installaties die efficiënter en energiezuiniger zijn gemaakt, bv door toepassing van speciale ventilatoren in onze horizontale spuitlijn en de oude natlakhal.

Ook heeft Iwan daarna het grote project van een nieuwe oven voor ons dochterbedrijf naar tevredenheid gedaan. Daar staat nu een nieuwe oven als vervanging van de oude en die heeft ook de combinatie van luchtsluizen en dubbele deuren met breedtedetectie, dat scheelt ons op jaarbasis circa 40% aan gasverbruik bij gelijkblijvende capaciteit van de installatie.